/ община Сливен
Информация за дължимите данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства може да бъде получена от гражданите през сайта на община Сливен. За целта е нужно еднократно да се посети дирекция „Местни данъци и такси“, за да се получи ПИН код.

“Хората, които живеят в чужбина обикновено идват в дирекцията докато са в за броени дни в България затова е улеснена услугата. Друг вариант е с нотариално заверено пълномощно близък да получи ПИН код и да го предостави на собственика, чийто имот или автомобил е деклариран в община Сливен“.

Това обясни директорът на общинската дирекция „ Местни данъци и такси“ Методи Лаков. Той припомни, че в съобщенията, които собствениците са получили за дължими местни налози е посочена възможността за проверка с ПИН код. Така ще бъде и в съобщенията за данъците през 2018 г.

Освен на касите на дирекцията, гражданите могат да заплатят по банков път, във всички пощенски клонове в страната и през мрежата „Easypay“ .

Община Сливен е избрала варианта проверката да става с ПИН код с цел да осигури защита на информацията, допълни още Методи Лаков.