Нова Загора
Нова Загора / община Нова Загора
Активните строителни дейности в Община Нова Загора са в своя разгар. Приключва санирането на многофамилната жилищна сграда №1-3 на ул. „Константин Фотинов” по Националната програма за енергийна ефективност. Тези дни ще завършат и ремонтите на участъка по ул. „Христо Ботев” от ул. „14 януари” до ул. „Васил Левски” и частната автогара в града.

Ще продължи и ремонтът на ул. „Христо Ботев” в участъка от ул.”Васил Левски” до ул. „Проф. Минко Балкански”. Ремонтът на основната пътна артерия „Проф. Минко Балкански” ще достигне до ж.п. гарата.

„Лятото е сезонът през който ще реализираме планираните ремонтни дейности. Стартира изпълнението на всички проекти по ОП „Региони в растеж”, като до края на лятото се очаква да започнат строителните дейности по всички обекти, включени в програмата – 10 жилищни блока, сградите на полицията и пожарната, начален етап на СУ „Иван Вазов” и ПГСС. Предстои ни да вложим близо 11 млн. лева в инфраструктура през това лято. Очаква ни много работа, за да може в края на годината да се поздравим с успешно реализиране на всичко програмирано.”, каза кметът Николай Грозев.