Започват ученически игри в Сливен
Започват ученически игри в Сливен / netinfo
Общинският кръг на Ученически игри 2016/2017 продължава със състезание по бадминтон, съобщи Силвия Никова, гл. експерт "Социални дейности, здравеопaзване и спорт" в Община Сливен. Спортната надпревара се провежда днес  в СУ „Константин Константинов“.

Останалите спортове - тенис на маса и хандбал, ще приключат до края на месец февруари. Състезанието по лека атлетика ще се проведе през март. Последните баскетболни срещи ще се изиграят на 24 февруари. Общинските ученически игри започнаха в началото на ноември 2016 г и приключиха в спортовете футбол, волейбол и шахмат. В тях взеха  участие около 900 ученици от 68 училищни  отбори.

Миналата  учебна година отборът по лека атлетика при ППМГ "Добри Чинтулов" - Сливен спечели  първото място на финалния етап  и сега се подготвя за световното първенство във Франция в края на месец май. Игрите се провеждат в три възрастови групи  в четири етапа, каза Никова.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования , както и дееспособността на учениците в областта на спорта.

Най-добре представилите  се отбори от финалните състезания имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани  от Международната федерация за ученически спорт.