Приеха промяна в бюджета на Община Болярово
Приеха промяна в бюджета на Община Болярово / netinfo

Общински съвет-Болярово проведе своето двадесет и осмо заседание. На него общинските съветници обсъдиха и приеха промяна в бюджета и инвестиционната програма на общината за 2009 г. На анализ се подложи и отчетът за работата на Общински съвет Болярово за 2009 г. След обстойна дискусия той бе гласуван и приет от всички общински съветници. 

Общинските съветници дадоха съгласието си община Болярово да кандидатства за финансиране за проект „Развитие на интегриран туризъм в община Болярово" от мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности" по Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013. С абсолютно мнозинство се прие и докладната записка относно подписване на споразумение по програма „Глобални библиотеки-България", в която общината ще участва като партньор на местно ниво.

За пълна подкрепа съгласно Националното сдружение на общините в Република България и Министерството на културата за община Болярово са одобрени библиотека „Възраждане" в Болярово, библиотека „Стефан Караджа" в Стефан Караджово и библиотека „Светлина" в Мамарчево.