Поставят пейки и стена за скално катерене в градинката около църквата „Св. Димитър“ в Сливен
Поставят пейки и стена за скално катерене в градинката около църквата „Св. Димитър“ в Сливен / Дарик Сливен

Пейки в градинката около църквата „Св.Димитър” в Сливен вече са монтирани. Предстои и монтиране на стена за скално катерене на мястото на съборената барака, северозападно от църквата, каза кметът на община Сливен инж. Кольо Милев.

Той съобщи, че спестената сума по проекта за ремонт на ларгото е 11 774.05 лева. До 31 декември ще стане цялостното разплащане и приключването на проекта. По него има предвидени и 200 000 лв за допълнителен обект - реконструкция на северната част на площад „Хаджи Димитър”, пространството пред сградата на Сливенска митрополия.

Общината организира допълнителни групи по поддръжката. Едната група, ангажирана в дейността, е от озеленителното дружество, а другата - от общината. Има организация и за отстраняване на повреди по време на експлоатацията в гаранционните срокове. Работи се по поддържането на фонтаните.

В центъра ще се монтират и допълнителни кошчета за боклук.
Предстои да се подменят повредените гранитни павета и настилките от бившето кино „Българка” до сградата на НТС, които не са в обхвата на проекта „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“.

Ремонтът ще започне след 15 юли, увери заместник-кметът Иван Манчев.