Полицията в Ямбол с подарък за първокласниците
Полицията в Ямбол с подарък за първокласниците / Дарик - Сливен архив

 

Учебна програма “За моята безопасност!” подарява Областна дирекция н а МВР - Ямбол на първокласниците в областта.

Учебната програма съдържа няколко основни правила за безопасно поведение на децата в различни ситуации - на пътя, при игра или среща с непознати, телефон за спешни случаи и други. Всеки първокласник ще получи програма от полицейски инспектор, при провеждане на традиционните срещи с малчуганите, в началото на учебната година. В няколко минутни беседи служителите на реда ще проверят знанията на децата и ще обърнат внимание на най- важните правила за безопасност в движението.

Със започването на учебната година служители на полицията ще осъществяват засилен контрол в районите да учебните заведения, за спазване предимството на пешеходците от водачите на сигнализираните пешеходни пътеки, както и на правилата за пресичане от пешеходците. Целта е да се ограничат предпоставките за възникване на пътни злополуки с деца.

Системно през цялата година ще се извършват полицейски проверки за спазване изискванията за пребиваване на малолетни и непълнолетни лица в питейни и увеселителни заведения, продъжбата на алкохол и тютюневи изделия, както и за разпространението на наркотични вещества.