Полицията с акция за опазване на селскостопанската продукция
Полицията с акция за опазване на селскостопанската продукция / DarikNews.bg, архив

На територията на 15 села от община Сливен служителите от Участък „Запад” проведоха полицейска операция с цел опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства и унищожаване. В дните от 12 до 17 август са извършени проверки на 78 лица и 26  автомобили и пътни превозни средства с животинска тяга, като са извършени обходи на населените места.

Проведени са 13 срещи със земеделски производители. В хода на операцията, съвместно със служители от Участък „Надежда” са разкрити 7 престъпления, кражби на селскостопанска продукция - млечна царевица и около 760 кг. зелени орехи.  На нарушителите са съставени актове и протоколи за полицейско разпореждане.

От 10 до 17 август на територията на 8 села в община Нова Загора е проведена полицейска операция за опазване на селскостопанската продукция. Проверени са 323 лица, 117 автомобила и 32 каруци. Констатирани са 20 нарушения, от които  5 акта по Закона за движението по пътищата - 1 водач за упореба на алкохол над 1,2 промила и 3 неправоспособни водачи. Осъществен е административен контрол по Закона за опазване на селскостопанското имущество, като са съставени 3 акта на нарушителите.