Петко Атанасов: Цветанов прикрива престъпление, ако е гледал скандално видео
Петко Атанасов: Цветанов прикрива престъпление, ако е гледал скандално видео / Дарик Сливен

Ако е гледал филм за изборите в район Източен на Пловдив, Цветанов прикрива престъпление, защото не започва разследване. Това заяви в Сливен председателят на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов. Според него във филма, направен от щаба на ГЕРБ, се говори за подправяне на бюлетини, арести, за заплахи, че ако дойдат на власт няма да има пари.

Петко Атанасов съобщи още, че от контрабанда България е загубила над 1 милиард лева, които би трябвало да влязат в държавния бюджет и да се използват за здравеопазване и образование. На 21 януари в 10.30 ч. пред парламента партията ще направи протестна изява, свързана с ширещата се контрабанда в България и най-вече контрабанда на акцизни стоки, в частност цигари. Протестиращите по времето на парламентарния контрол ще пушат контрабандни цигари, ще раздават материали и ще изядат образно контрабандата под формата на торта.

Секретарят на партията Димитър Димитров обяви, че хора на ДАНС са обикаляли из Ямболска област по къщите на хората в късните часове и са ги разпитвали за подписката на РЗС за нова конституция, което за него е полицейщина. Според Димитров скандалът със СРС-тата е за отклоняване на вниманието от фалити на дребните фирми и тежката икономическа обстановка.

Стана ясно още, че местната организация на ВМРО-НИЕ ще участва в протеста на 24 януари срещу гласуването на нов общински кредит от Общинския съвет.