Отпада задължителното тестване и на учениците и в Община Нова Загора заради заболеваемост под 250 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областна администрация по данни на Регионалното управление на образованието.

Обратно в клас и тестове веднъж седмично

Неотдавна заради спад в заболеваемостта под 250 души отпадна и тестването на учениците в общините Котел и Твърдица. В община Сливен заболеваемостта е 285,43 за последното денонощие.

Обучението в училищата продължава присъствено, като изследването с щадящи тестове на учениците ще се провежда всеки понеделник. Информацията за разпространението на коронавируса се проследява ежедневно.

Всеки ден РЗИ информира РУО за актуалните данни. Средната заболеваемост за Сливенска област е 246,51 на 100 000 лица от населението. През последното денонощие са диагностицирани 36 нови болни, сред които учител и двама ученици.

На училище в пандемия: Най-много деца се врънаха в клас в Благоевград, най-малко във Видин

57 души са излекувани. За съжаление, починаха 9 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст между 83 и 51 години. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

70 413 са поставените дози ваксини от началото на кампанията до 6 декември, включително. 38 373 жители на областта са със завършен имунизационен статус.