Откриха процедурата за номинации за наградите на Община Сливен
Откриха процедурата за номинации за наградите на Община Сливен / Дарик Сливен, архив

Община Сливен обявяви прием на предложения за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” за 2012 г. и наградата за краеведчество „Д-р Ив. Селимински”. Наградата на името на Добри Чинтулов се присъжда за високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и Сливенския край. Наградата „Д-р Иван Селимински” се присъжда за цялостен принос за постижения в публицистиката, историческо-краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

Предложения за наградите се правят от неправителствени и граждански организации, творчески обединения, както и от други културни организации на територията на общината. Всяка организация има право на едно предложение.

Предложенията, в писмен вид, се приемат в деловодството на община Сливен до 25.09.2012 година. За изпратените по пощата важи датата на пощенското клеймо.

Предложенията трябва да съдържат мотивационно писмо, творческа биография на номинирания, библиографска справка или друг материал, представящ кандидата.

Обществени комисии, утвърдени с решение на Общинския съвет, ще изберат носители на наградите. По традиция наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден.