Общинските съветници решиха електронно - без промяна в бюджета
Общинските съветници решиха електронно - без промяна в бюджета / Дарик Сливен, Архив

Три от най-обсъжданите точки в дневния ред на ноемврийското заседание на Общински съвет - Сливен не получиха положително гласуване.

Предложението на Йордан Лечков за промяна в договора за концесия на Спортен комплекс „Хаджи Димитър" бе оттеглено от вносителя в самото начало на заседанието. Две предложения, внесени от кмета на общината Кольо Милев - за промяна в Бюджет 2012 г. на общината и за изменение на план-сметката за 2012 г. за разходите за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване, събиране, извозване и обезвреждане на битови и други отпадъци не получиха необходимия брой гласове и бяха отхвърлени.

Дебати и отрицателен вот предизвикаха и предложенията три от Мечкаревските баластриери да се ползват като спортни обекти. Общинските съветници обаче се съгласиха Колодрума, тенис кортовете в Градската градина и тези в квартал „Младост" да се ползват за нуждите на физическото възпитание и спорта и свързаните с тях обслужващи и спомагателни дейности.

Прието бе и предложението за определяне на тристаен апартамент в кв. „Сини камъни" като място за временен приют на бездомни, както и освобождаването на настанените там от някои такси 

48 точки са залегнали в дневния ред на днешното заседание на местния парламент. То ще остане в историята като първото, при което гласуването става по електронен път. Модерната система за даване на вот предизвика някои забавяния, недоразумения и нервни изблици, въпреки че общинските съветници минаха през курсове за обучение за работа с новата система.