Нова Загора
Нова Загора / община Нова Загора
Общинските съветници от Нова Загора подкрепиха категорично подписката, инициирана от Гражданска инициатива „Нова Загора иска да диша”, като приеха заложените в нея искания за основателни. На днешното заседание те приеха Докладна записка на Временната комисия за резултатите от водената преписка с институциите в Република България, относно намиране отговори за причините, предизвикващи замърсяване на въздуха от завода за биогаз.

Община Нова Загора разширява обхвата на предоставяните електронни услуги

След изказаните мнения, всички съветници се обединиха около тезата за добре свършена работа от страна на комисията и от изчерпване на нейните функции към този момент, като се взе решение председателят на Общинският съвет Георги Николов да изпрати докладната записка до президента и министър – председателя на Република България, както и до всички компетентни институции.

Обединена школа по изкуствата в Нова Загора откри новата учебна година

На сесията бяха гласувани още: предложението за приемане на информация за текущото изпълнение на общинския бюджет и общинските сметки за средства от Европейския съюз на Община Нова Загора за първото шестмесечие на 2017 г., предложението за одобряване на актуализирана Бюджетна прогноза на Община Нова Загора за периода 2018 - 2020 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности и бюджетни прогнози на МБАЛ „Св. Петка Българска“ ЕООД за периода 2018 – 2020 г. и др.