Общински съветници искат комисия, която да провери разплащанията на общината
Общински съветници искат комисия, която да провери разплащанията на общината / Дарик Сливен/ архив

Искане до председателя на Общински съвет - Сливен да бъде създадена комисия, която да провери всички разплащания по капиталовата програма на общината и по обществените поръчки в периода от 2007 година до сега са внесли група общински съветници.

„Внесох документа на 18 март, сега чакаме решението на председателя Мария Григорова кога то ще бъде внесено за гласуване на сесия на Общинския съвет" - съобщи общинският съветник адвокат Елена Попова. Според нея в искането са посочени и членовете на бъдещата комисия, като са включени всички политически сили, представени в Общинския съвет.

„Искаме създаването на такава комисия, за да формираме своето окончателно становище за това има ли нарушения, тъй като сега имаме само догадки и сигнали. Така ще бъдем готови и за срещата с министър-председателя Бойко Борисов и председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, за която настояваме в искане, депозирано в министерски съвет и в централата на партията" - обясни Попова. Тя допълни, че създаването на комисията, при добро желание, може да бъде обсъдено и гласувано още на сесията на 25 март.