Община Сливен е в повишена готовност за реакция през зимата
Община Сливен е в повишена готовност за реакция през зимата / Дарик Сливен, Архив

Снежната покривка в района на планинските села Бяла, Стара река и Ичера е около 15-30 сантиметра. Снеговалежът е спрял около 24 часа тази нощ. Към момента е тихо, спокойно, а пътните настилки проходими, съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност, управление при кризи и  ОМП“ в Община Сливен.

Две села в община Сливен са без електрозахранване, заради проблеми от направление Градец - Жеравна. Екипи на елекроразпределителното дружество са на място и работят по отстраняване на повредата в села Раково и Ичера.

Към с. Зайчаре техника работи по почистване и осигуряване проходимостта до границата с Община Елена. Работи техника и по направление Чуката-Меча поляна - Българка-Даули-Раково до границата с община Котел към Нейково. Няма сигнали за закъсали автомобили. Осигурени са продукти от първа необходимост.

Инж. Кънева е категорична, че Община Сливен се намира в повишена готовност за реакцияпри зимни условия

Тя предупреди,  през зимния период задълженията на гражданите е да почистват снега и леда от прилежащите територии на имотите си и подходите към тях. Не трябва да трупат снега в близост до дърветата и върху почистените улици. Гражданите не трябва да възпрепятстват движението на снегорините и друга снегопочистваща техника със спрени и паркирани автомобили.

Те трябва и да премахват ледените висулки от имотите си.