Ямбол
Ямбол / областна администрация Ямбол
Конкретни решения за безопасност на движението в селата Веселиново, Кукорево, Могила, Окоп набеляза Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Ямбол.  След оглед на експерти от няколко институции и разгледани конкретните искания на кметовете на населените места се стигна до конкретните мерки и решения на поставените проблеми. Специалистите считат, че в урбанизираната територия на с. Кукорево на републикански път III- 5304 има изградена повдигната пешеходна пътека в участъка с най-голям пешеходен поток и няма необходимост от изграждане на нови неравности. За намаляване на скоростта в селото ще бъдат поставени допълнителни знаци насочващи вниманието за наличие на пешеходци.

  Във връзка с искането за възстановяване на липсващи пътни знаци и пътна маркировка в участъка при с. Веселиново мерките, които се предприемат са пешеходна пътека с хоризонтална маркировка в зоната на автобусните спирки и търговските обекти в урбанизираната територия. Пешеходната пътека ще бъде сигнализирана с необходимата вертикална сигнализация. За ограничаване на скоростта на движението по републикански път I -7 „Петолъчката – Могила – Окоп“ в урбанизираната територия на с. Могила е предвидено поставяне на напречна шумна маркировка в зоната на кръстовището на републиканския път с улица за кметството. При необходимост ОПУ ще монтира и знак А 21

. Искането на кмета на село Окоп бе свързано с обновяване на метална автобусна спирка на път I -7 до входа на селото и освежаване на пешеходна пътека в същия район. Проверката на експертите показа, че спирката е общинска собственост и касае община „Тунджа“, а що се отнася до пешеходната зона тя ще бъде обновена от ОПУ Ямбол.

Областният управител Димитър Иванов постави още един въпрос за обсъждане и поиска ангажимент от останалите институции относно скорошен трагичен инцидент на главен път І-7  в района на с. Каравелово. Областният управител категорично поиска поставянето на допълнителни пътни знаци, обозначаващи тази част от пътя като опасен участък, ограничаване на скоростта, както  и изсичане на дърветата  и храстите  от двете страни на пътя и отклонението.