Нова Загора ще участва в сдружението за изграждане на регионално депо за отпадъци
Нова Загора ще участва в сдружението за изграждане на регионално депо за отпадъци / netinfo

Общинският съвет в Нова Загора прие предложението на кмета Николай Грозев за участието на община Нова Загора в Сдружение с общините Ямбол, Тунджа, Сливен и Стралджа за изграждане на регионално депо за битови отпадъци.

На днешното си заседание съветниците решиха още общината да кандидатства с проекти по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013". Единият проект е за изграждане на канализационна и дренажна система в село Кортен. Вторият е за изграждане на канализация и сградни канализационни отклонения в кв. Изток, части от улиците “Кънчо Чамов” и “Патриарх Евтимий”, както и Южна индустриална зона в Нова Загора. Общината ще кандидатства за кредити, които да обезпечат недопустимите по проектите разходи.

Днес съветниците приеха отчета за дейността на МБАЛ "Света Петка Българска" и доклада за самооценяване на цялостната медицинска дейност на комисията по самооценяването при болницата.

Д-р Константин Тачев ще е представителят на Община - Нова Загора в общото събрание на МБАЛ “Д-р Иван Селимински” Сливен. Велчо Велев е новият ликвидатор на “Ирида” ЕАД Нова Загора.