Награждават десетте най-добри спортисти на Сливен
Награждават десетте най-добри спортисти на Сливен / netinfo
Днес от 17.30 часа ще бъдат връчени наградите на десетте най-добри спортисти на община Сливен за 2007 година. Те бяха определени чрез анкета, в която участваха журналисти, треньори и ръководители на спортните клубове. Изискванията към спортистите бяха да са участвали в отговорни международни състезания, първенства и прояви от името на клубната принадлежност на Община Сливен и популярност на състезателя.

С актив от 1680 точки за спортист номер едно за 2007 година бе избран щангистът Демир Демирев – трети на провелото се през тази година световно първенство. Той изпревари съотборника си в АСК – Сливен Мехмед Фикретов. Трети остана друг щангист, но от АСК “Стоте войводи” Ясен Стоянов.

Десетката допълват още лекоатлетите Живко Петков /532 т./ и Георги Иванов /320 т./, състезателката по бокс Милена Колева /300т./, Димитър Турманов /264 т./ – ориентиране, Красимир Михайлов /252 т./ – карате, Мария Тевекелева /250 т./ – лека атлетика и Даниел Дичев /187 т./ – джудо.

За най-добър треньор бе избран Христо Бъчваров, наставник на Демирев и Фикретов.

На призьорите ще се връчат специални плакети и материални награди.

На тържеството на 10-те най–добри спортисти на Сливен за 2007 година ще бъде отличена и наградена двойката по спортни танци Пламен Пенчев и Галина Велева, защитили през 2007 година клас „международен” и четирикратни вицешампиони за купа „България”. Награда ще получи и техният личен треньор Йовита Пенчева, която защити лиценз за международен съдия по спортни танци и беше организатор на първия международен турнир в Сливен, кръг от световната ранглиста.

Отличия ще има и за учениците, класирали се до трето място във финалните състезания на „Ученически игри” и спортисти, класирали се на призови места във финален кръг на Националната ученическа спортна олимпиада.