Наградиха антимафиот, задържал трафикант на хора
Наградиха антимафиот, задържал трафикант на хора / netinfo

Инспектор Петко Чолаков  от сектор „БОП"  при  ОДМВР Сливен - получи наградата "Полицай на месеца" за март. Той е разкрил и арестувал 34-годишен криминално проявен мъж от града за трафик на хора. Установено е, че в периода 2005-2008 г. задържаният е организирал канал за  трафик на хора, склонявайки към проституция момичета на възраст между 19 и 25 години от региона на Сливен.

Сумите придобити от трафик на хора за посочения период възлизат на около 200 000 евро. Паричните потоци получени от престъпната си дейност криминално проявеният  е инвестирал в търговия с автомобили втора употреба и изграждане на търговски обекти. В момента сутеньорът поради здравословни причини е под „домашен арест".

„За проблема с трафика на хора трябва да се удари една голяма камбана в Сливен. Много повече трябва да се работи по отношение на превенцията. Много трябва да се работи и по човешкия облик на образа на жертвите на трафик на хора и на сутеньора. Все повече последния е в образа на приятеля, съученика, човека който обещава брак", заяви инспектор Чолаков.

Призовете "Полицай на месеца" за месеците март и април бяха връчени официално днес на церемония в Пресклуб Сливен от Алекси Алексиев - началник  сектор „БОП". Наградите се определят в анкета сред журналисти от Сливен.