Пъдарево
Пъдарево / община Котел
Котленското село Пъдарево отбеляза днес по традиция празника Трифон Зарезан.

Пъдарево
община Котел


Празненството започна с шествие под звуците на гайда, тъпан и кавал, което тръгна от сградата на читалището на Пъдарево до лозовия масив. Там  официалните лица бяха посрещнати по традиция от кмета на селото Петър Петров с топла пита, печена кокошка и вино от миналогодишната реколта. На място бе извършено ритуалното зарязване на лозови пръчки и поливане на лозница с вино за благодат през годината.

Пъдарево
община Котел


Кметът на община Котел Коста Каранашев пожела на жителите на Пъдарево да са живи, здрави, все така задружни и да правят все по-хубави вина. Каранашев направи отчет за извършените дейности през 2017-та година и увери, че асфалтирането на улиците „Димитър Жеков“ и „Петър Инджов“ ще бъде завършено тази година.  Полагане на фрезован материал ще се направи и на най-належащите места в ромската махала на селото.

За поредна година в Пъдарево беше спазена традицията най-добрите винопроизводители  да получат своите награди в конкурса за бяло и червено вино.
В категория „Бели вина“, 1-во място зае Ангел Митков, а 2-ро и 3-то място заеха Митьо Ташев и Петко Стоянов. В категория „Червени вина“, 1-во място зае Петко Стоянов, а 2-ро и 3-то - Ангел Стойчев и Костадин Младенов.

Гости на събитието бяха кметът на община Котел Коста Каранашев, зам.-кметът Шериф Куванджъ,  председателят на ОбС- Котел Христина Чолакова, секретарят на Общината Христо Карабекиров и кметът на с. Мокрен Младен Христов.