Лаборатория за отглеждане на канабис в апартамент в Сливен и леха с растения в „Клуцохор
Лаборатория за отглеждане на канабис в апартамент в Сливен и леха с растения в „Клуцохор / DarikNews.bg, архив

Два случая на отглеждане на канабис в домашни условия са установени от служители на районното управление на МВР в град Сливен. Операцията с цел противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера под ръководството на Районна прокуратура - Сливен.

В жилище на бул."П. Хитов", обитавано от 25-годишен мъж, полицейските служители открили саморъчно направена лаборатория за отглеждане на канабис. При последвалите процесуално-следствени действия се установява, че лабораторията е с изградена ел.инсталация, осветително тяло, вентилатор с намиращи се в нея 4 засети растения. Собственикът на лабораторията няма досегашни криминални прояви, задържан е за 24 часа.

Друг екип криминалисти, в хода на операцията, са открили засети в двора на частен имот в квартал "Клуцохор" 5 растения от рода на конопа. При направения полеви тест те са реагирали на канабис. Растенията са иззети, а по случая е образувана проверка.

Спецакциите срещу производството и разпространението на наркотици на територията на град Сливен продължават. Засилено полицейско присъствие и проверки има в районите на паркинги, училища, паркове, заведения и игрални зали.