Л. Павлова: Имаме качествена магистрала, отговаряща на всички европейски изисквания
Л. Павлова: Имаме качествена магистрала, отговаряща на всички европейски изисквания / Дарик Сливен

70 км нов магистрален път за по-малко от две години са  построени в България. 270 милиона лева са инвестирани в магистралата, това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на ЛОТ 3 от автомагистрала „Тракия".

Павлова посочи, че строителството е финансирано изцяло с европейски средства. А изграждането на магистралата развива туризма, подобрява връзките между градовете и създава работни места. По време на строителството са работили 2000 души, а в пиковете моменти техният брой е достигал до 3 000 .

„Независимо строгия контрол на държавата, независимо, че се наложи да се преасфалтират наново 17 км, днес потвърждаваме, че имаме една качествена магистрала, изпълнена 52 дни предсрочно, отговаряща на всички европейски изисквания", подчерта министър Павлова.

Тя заяви, че магистралата е екологична. Поставени са километри предпазни огради - заешки огради, огради за птици, така се предпазва както живота и здравето на хората, така и живота на животните, каза още Лиляна Павлова.