Конкурс за великденски яйца
Конкурс за великденски яйца / netinfo

Броени дни преди най-светлия християнски празник участниците в конкурса за великденския яйца „Яйцето - символ на жизненото начало” показаха своите творения във фоайето на читалище „Диньо Сивков” в Нова Загора, а отличените п

Конкурс за великденски яйца
netinfo
олучиха своите награди.

 

Първо място в категорията за деца до 10 години спечели седемгодишната Николета Минчева. Евдокия Пиринска спечели първата награда при възрастните за майсторство. Награда за най-масово участие при възрастите получиха читалище „Надежда” в с. Полско Пъдарево и читалище „Пробуда” в с. Радево. Колективна награда получиха представителите на Клуба на учителите при Пенсионерски клуб №1 в Нова Загора. Специална награда за най-пълно и качествено представяне на великденската обредност, за използване на традиционни и нетрадиционни оригинални техники и за аранжиране журито присъди на Професионалната гимназия по селско стопанство.

Конкурс за великденски яйца
netinfo

По време на откриването на изложбата на великденски яйца новозагорци успяха да видят и кукерските маски изработени от учениците на НУ „Св. Паисий Хилендарски” в Нова Загора.