Кольо Милев: Претенциите ни към ГД „Стройнивест“ са по-големи
Кольо Милев: Претенциите ни към ГД „Стройнивест“ са по-големи / Дарик Сливен, архив

Претенциите на община Сливен към ГД „Стройнвест“ надхвърлят  сумата от 600 000 лева, постановена от съда в Ямбол. Загубите за общината от ремонта на Старческия дом са по-големи. Така кметът на Сливен Кольо Милев коментира решението на Окръжен съд - Ямбол от 11 февруари, с което община Сливен осъди ГД „Стройнвест“, включващо дружествата "Бул гейт", Топстрой декор", да плати сумата от 600 000 лева.

„Проверките в Дома за стари хора показаха, че 700 000 лева са надписани средства  над реално извършеното, а има несвършена работа за около 600 000 лева. Въпреки че не се е случвало в нашия мандат, сумите ни бяха удържани като санкция от финансирането по европейските проекти и най-вече от авансовите суми по проекта за възстановяването на крепостта „Туида“. Лично аз бях наказан, че не сме предприели мерки за осъждане на лицата, допринесли за тези корекции. Това е било задължение на предното ръководство, но при проверките се наказва настоящия кмет“, обясни Кольо Милев.

Той очаква да има обжалване на решението пред Апелативен съд – Бургас, но увери, че общината ще продължи да защитава правата си, тъй като това са средства, които виновните за наложената финансова корекция трябва да върнат на общината.