/ Община Сливен
Кметът на Община Стефан Радев посети днес манастира „Свети Илия“, който има празник. Манастирът се намира над село Чинтулово, което на Илинден, също празнува. В манастира по традиция беше и Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий.
 

Илинден
Община Сливен


Илинден
Община Сливен


Той разговаря със сливенския кмет и си честитиха празника. В манастира се намира гробът на братята Илия и Димитър. Разказва се , че е лечебен и че след престой около него болни получават изцеление. И в двора на обителта, както всяка година, имаше много хора, сред които и от клуба на пенсионера в кв. „Сини камъни“.

Почитаме паметта на Свети пророк Илия

Те поканиха кмета да се снима с тях и снимката е факт. Кметът Стефан Радев беше и в Чинтулово. Той честити празника на кмета на селото Иван Щилиянов и пожела на жителите да са живи и здрави.
 

Илинден
Община Сливен


Илинден
Община Сливен


Илинден
Община Сливен


„Село Чинтулово има 1500 жители. Живеем задружно. Идват много хора и в манастира“. Това каза Иван Щилиянов и благодари на общинското ръководство за това, че през месец май са асфалтирани няколко улици. „В Чинтулово не са ремонтирани улици от може би 30 години“, припомни Щилиянов и от своя страна пожела на хората от селото живот и здраве
Община Сливен