„Изложба - моят начин на живот бе открита в Стралджа
„Изложба - моят начин на живот бе открита в Стралджа / община Стралджа

Изложбата „Изкуството - моят начин на живот" , посветена на Деня на християнското семейство, бе открита в Стралджа. Красимира Кирова и Денка Георгиева обединиха усилията и представиха изкуството си.

Идеята се родила спонтанно. Инициаторът Денка Георгиева се оказва по-смелата, а когато това се възприема и от Краси, нещата се подреждат някак много бързо и естествено.

Читалище „Просвета 1892" стана домакин на дебютната изложба и в петъчния ден във фоайето събра не малко почитатели на изящното изкуство. Сред тези, които отправиха сърдечни поздравления и пожелания към дамите - творци бяха Атанас Киров, кмет на общината и Иван Иванов, зам.кмет.

Изложба - моят начин на живот" бе открита в Стралджа
netinfo

Красимира Кирова е възпитаник на Художествената гимназия в Сливен, а в момента продължава образованието си във ВТУ. В изложбата представя творби от по-ранен етап на развитието си. Пейзажи , портрети, графика впечатляват с вътрешното усещане за красота, неповторимост и оригиналност. Опознавайки себе си младото момиче показва, че вече добре владее езикът на видимите и невидимите неща, на автентичността.

Денка Георгиева е по-зрялата и със сигурност вече знае къде да насочи усилията си. Извървяла един труден и самобитен път към своето изкуство, трупайки опит след всяка картина, тя усеща, че този път съвсем не е лек. Но е амбицирана да продължава и да покаже всичко онова, което е в сърцето й. Нейните икони са така ярки и впечатляващи, че човек трудно отлепя поглед от тях. Рисувайки ги Денка явно иска да ни каже, че в живота имаме нужда от духовност. А изкуството е пътят, който може да ни направи по-силни и по-добри. Да се погледнем от вътре навън и отвън навътре.

Изложба - моят начин на живот" бе открита в Стралджа
netinfo