Изграждат кръгово движение до Автогара Сливен
Изграждат кръгово движение до Автогара Сливен / Дарик Сливен, Архив

Започва изграждането на ново кръгово движение до автогарата в Сливен.
Зам.-кметът по устройство на територията Иван Манчев  съобщи, че изграждането на ново кръгово движение, около съществуващата водна кула в района на автогарата, както и нова светофарна уредба на кръстовището на булевардите „Хаджи Димитър” и „Христо Ботев”, са финансира вече. Обектите трябва да бъдат завършени до края на август.

Новите съоръжения са част от мерките за безопасно преминаване на пешеходци и МПС в този район. „Строителното разрешение влезе в сила от 10 юни и се надявам кръстовището да бъде готово до два месеца“, каза кметът на Сливен. Целта е да се облекчи движението на излизащите автобуси и превозни средства от автогарата и да бъде улеснен достъпът до близките търговски обекти, посочи Манчев.

Кметът Милев съобщи още, че общинската администрация ще пристъпи към активни действия за регулирането на паркирането около големите магазини и на други обществени места в града. Предвиждат се още два нови светофара на бул.”Бургаско шосе” и бул.”Панайот Хитов”, изкуствени неравности - повдигнати пешеходни пътеки, сигнализирани с подходящ цвят по оживените места в града. Общината ще постави и места за паркиране на велосипеди.