Коста Каранашев
Коста Каранашев / Община Котел

Коста Каранашев: „Ябланово ще стане едно от най-красивите села в котленска община“

Това каза днес кметът на община Котел Коста Каранашев по време на традиционния събор „Герлово пее и танцува“.

Ябланово
Община Котел

Кметът беше специален гост на събитието като заедно с него присъстваха още народният представител от ПП ГЕРБ и председател на Комисията по земеделието и храните в 44-ото Народно събрание Десислава Танева, общински съветници, областните управители на област Сливен и Търговище - Чавдар Божурски и Митко Стайков, кметът на община Ямбол Георги Славов, зам-председателят на ПП ДПС Янко Янков, зам.-кметът на община Ергене, зам.-кметове от община Котел, кметове на кметства и кметове на населени места в състедни общини.

Ябланово
Община Котел

„Ябланово е най-специалното село в община Котел не само заради своята големина, но и заради различно мислещите хора, които живеят в него. Селото е с най-много млади хора и точно затова, приоритет на община Котел е да работи за благоустрояването му“, посочи в своето обръщение градоначалникът. „До момента положихме чакъл на улиците „Ягода“ и „Котленски проход“. Сега предстои да асфалтираме улица „Стария дъб“, каза още Каранашев.

Той посочи, че за тази година се очаква започването на проекта за закрит пазар за плодове и зеленчуци, а през 2019 г., ще бъде изградена и модерна спортна площадка. „След изграждането на площадката цялата главна улица ще промени визията си, а с това ще се промени и облика на селото“, каза в заключение кметът и увери яблановци, че селото им ще стане едно от най-красивите в котленска община.

Ябланово
Община Котел

„Радостен съм, че съборът за пореден път събра в родното Ябланово всички, независимо от това в кой край на света живеят сега. Ние сме хората, които можем да превърнем селото ни в уютно място за живеене и затова благодаря на всички вас, които с делата си градите бъдещето на Ябланово“, приветства жителите и гостите на събора кметът на селото - Велин Георгиев.

Ябланово
Община Котел

Празничната програма продължи с много музика, танци и народни борби.