/ IStock
Ученици в две училища в община Сливен преминават временно на обучение в електронна среда заради установени случаи на COVID-19 и грипоподобни симптоми, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Извършени са 453 проверки за спазване на карантината в Сливенско

В дистанционна форма на обучение от днес са учениците от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен и учениците от 5 до 7 клас в Основното училище „Найден Геров“ в село Гавраилово.

Към момента с COVID-19 са 7 от общо 27 000 деца и ученици в областта, 18 педагози и 4-ма служители - непедагогически персонал от общо 4 500 работещи в системата на образованието.

333 заразени с Covid-19 за седмица в Сливен

Обучението в електронна среда за учениците от Националната художествена гимназия ще бъде за срок от 10 дни.
Ръководството на гимназията е взело решението, тъй като са установени двама заболели с COVID-19 сред помощния персонал и двама ученици, контактни на по-рано установен случай извън учебното заведение.

Учениците от  Основното училище в Гавраилово преминават в онлайн обучение, заради заболели педагози с грипоподобни симптоми. Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм преминава към присъствено обучение на 50 процента от учениците, с редуване.