/ ОДМВР Сливен
„Повишаване на управленските компетентности и подобряване на качеството на административните услуги“ бе темата на днешното Национално съвещание на ръководството на МВР, проведено в Хисаря. На него присъстваха политическото и професионално ръководство на ведомството, както и директорите на главните, областните и административните дирекции.

В рамките на работния формат министър Валентин Радев изведе един от водещите приоритети на ръководството на МВР – грижата за служителите и инвестицията в тяхното професионално развитие и мотивация.

Директорът на Дирекция „Човешки ресурси“ фокусира вниманието върху някои проблеми при функционирането на системата за управление на човешките ресурси в системата, а директорът на Дирекция „Правно-нормативна дейност“ изведе въпроси, касаещи прилагането на нормативната уредба в областта на вътрешните работи. Бе засегната и контролната дейност, като обратна връзка и управление на структурите на МВР.

Друг основен въпрос, дискутиран по време на работния диалог бе изведен от Директора на Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ в презентация на тема „Проблеми и задачи за въвеждане на електронното управление“.

По време на националното съвещание бяха засегнати и въпроси, свързани с планирането и управлението на бюджета на МВР, както и материално-техническото осигуряване на структурите на ведомството.

В работен план бе проведена и дискусия, свързана с представения от главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов анализ на състоянието и тенденциите на престъпността и пътнотранспортния травматизъм.