Четири села в община Болярово са без ток
Четири села в община Болярово са без ток / Дарик Сливен, архив

На територията на област Ямбол няма скъсани водоеми, стени на язовири или диги, нито реки, които да преливат и да застрашават населението. Информациута е от Кризисния щаб в Област Ямбол, съобщиха от Общинския пресцентър в община Болярово. Потенциално опасните водни обекти в региона се наблюдават от специалисти на „Напоителни системи” ЕАД – клон Ямбол, които са готови да извършат контролирано изпускане при възникване на необходимост.

Обстановката в Ямболски регион е сложна, предвид метрологичните условия, но всички ангажирани институции предприемат нужните действия за осигуряване на нормална среда за гражданите. Към момента в областта духа бурен вятър с пориви от 20 метра в секунда, което представлява скорост от над 70км/ч. и класифицира вятъра като ураганен.

В община Болярово без ток са Малко Шарково, Воден, Странджа и Крайново. Екипи на EVN работят по отстраняване на авариите и възстановяване на електропредаването.

Заради динамичните метеорологични условия съществува опасност от обледяване и снегонавявания. Екипи на пътнопочистващите фирми обработват пътната мрежа и посипват настилките с пясък. Всички пътища в областта са проходими при зимни условия От 10,30 ч. сутринта от Агенция „Пътна инфраструктура” въведоха забрана за движение на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона по всички пътища в страната.