Близо 19 000 лева събрани от Дарителски кръг в Сливен
Близо 19 000 лева събрани от Дарителски кръг в Сливен / Обществен дарителски фонд

18950 лева е събраната сума от провелия се за пети път Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2016" организиран от Обществен дарителски фонд Сливен.

Тази сума ще бъде удвоена от Фондация работилница за граждански инициативи, която заедно с Фондация Америка за България подкрепя финансово събитията от Дарителски кръг. Организаторите от Обществен дарителски фонд Сливен събраха над 70 желаещи да се включат в инициативата, и да подкрепят представените 6 проекта:" Да стоплим сърцата на възрастните хора" на НЧ „Отец Пасий-1936" , „Подадена ръка" на Фондация „Добродетел"
"Големите разказвачи с детски сърца"- продължение на проект от Сдружение Семафор
Албум на занаятите ,,Най-ръкоделният град,, на Димка Илиева от РИМ Сливен
"Анимал терапия" на Сдружение „Клуб по конен спорт Табора", „Детство без насилие" на Сдружение „Безгрижен живот"

Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен" за последните 3 години е подкрепил и финансирал 27 проекта на обща стойност над 100 000 лева. Този модел за набиране на средства в полза на проекти значими за града и обществото се реализира в градовете Сливен, Габрово, Бургас, Стара Загора.

Той е с отворени врати за всеки, който желае да се включи като дарител на проект или да се запознае с този модела на даряване - „ Дарителски кръг".

От скоро проектите които търсят подкрепа могат да се качват и на дарителската платформа към Фонда Общността.сом.