/ община Сливен
Втората самостоятелна изложба на художничката Алла Балан „България през погледа на една бесарабска българка“ беше открита снощи. Акварелите са подредени във фоайето на зала „Май“.
 
Алла Балан е от Болград, Украйна. Завършила е известната Болградска гимназия „Георги Сава Раковски“, а по-късно и Измаилския държавен хуманитарен университет. Първата й изложба в град Сливен е била реализирана през 2014 година.

Изложба
община Сливен


"Тези картини са израз на творческите Ви усилия и Вашата любов към България и града ни. Смятам, че всеки художник оставя част от себе си в творбите си, част от възгледите си, своята емоция. Пожелавам Ви много успехи и изяви, а почитателите на картините Ви да се множат“, заяви по време на откриването заместник-кметът Стоян Марков.
 
Изложба на бесарабската българка Алла Балан

На събитието присъстваха още заместник – областният управител Димитринка Петкова, Соня Келеведжиева, художници, граждани и ученици.
 
Организатори на изложбата са Община Сливен, Дружество на художниците-Сливен, Общественият съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора с център Сливен, както и от българи от Болград.