Изложба на бесарабската българка Алла Балан
Изложба на бесарабската българка Алла Балан / Иван Иванов

Самостоятелна изложба на младата художничка Алла Балан, бесарабска българка, ще бъде открита на 18 август от 17.30 ч. в Клуба на дейците на културата в Сливен. Художничката е  преподавател по изобразително изкуство и художествена култура в Болградска гимназия «Георги Стойков Раковски" и е в Сливен по покана на общинския съветник Иван Иванов и Дружеството на художниците.

Алла е завършила Измаилския държавен хуманитарен университет и вече пет години рисува картини, в които отразява своето виждане за околния свят. Изложбата й, именувана "Колко е красив този свят – погледни!", е представена с шестнадесет картини с различни теми и техники на изпълнение.

«Колкото и да е голям светът, всъщност той е малък, защото с най-скъпите ми приятели, дори и с роднините си, се срещам в България. Именно в Сливен направих нови запознанства, срещнах интересни хора, почерпих нови идеи» - казва младата художничка.

Впечетлена от града под Сините камъни и от неговите забележителности, художничката изрази желание да подготви следващ цикъл картини под надслов "Сливен през погледа на една бесарабска българка", съобщава Иван Иванов.