Полицията издава удостоверения за гласуване и в изборния ден
Полицията издава удостоверения за гласуване и в изборния ден / dariknews.bg
Организационно-техническата подготовка на изборите за народни представители за Народно събрание на 26 март 2017 година е ангажимент на областните управители и на кметовете на общините, но община Сливен създава условия за работа на секционните избирателни комисии, съобщи секретарят на община Сливен Валя Радева.

„Община Сливен следва хронограмата на изборния процес и трябва да обезпечи гласоподавателите. Важно за нас е изборите да се проведат спокойно”,  посочи още Радева.

В тази връзка кметът на общината Стефан Радев издаде заповед до директорите на училищата и Декана на ИПФ на Техническия университет – Сливен за осигуряване подходящо изборно помещение, условия за работата на секционната избирателна комисия, места за застъпници и наблюдатели, както и нормален достъп за гласоподавателите.

 Удостоверенията за гласуване на друго населено място вече пристигнаха в общината. Те се издават само за членовете на ЦИК, РИК, кандидатите за народни представители и наблюдателите. Срокът за всички желаещи да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес е до 11 март, включително.

До днес общината е обработила около 500 заявления за гласуване по настоящ адрес.