2800 нови работни места през 2014 г. прогнозира кметът Кольо Милев
2800 нови работни места през 2014 г. прогнозира кметът Кольо Милев / Дарик Сливен, архив

 

Индустриална икономическа зона ще бъде създадена през 2013 г. в Сливен в района на летището, съобщи на последната си пресконференция за тази година кметът на общината Кольо Милев. Той допълни, че се очаква „Язаки” да осигури работа на 500 души през 2013 г., а през 2014 г. наетите в японската фирма ще бъдат 2 800 души. Община Сливен от своя страна е подписала споразумение с инвеститорите за възстановяване на пътя Сливен–Самуилово и за изграждането на паркинга.

През 2013 година ще приключат проектите по капиталовата програма за кварталите „Кольо Фичето” и „Република” в Сливен. Предвижда се построяването на още едно кръгово кръстовище и поставянето на допълнителни светофарни уредби в града. Очакванията са идната година да бъде завършен магистралният водопровод в с. Ковачите и водопроводът на Сливенски минерални бани.

 

„Много знакова” в политическо отношение нарече отиващата си 2012 г. кметът Кольо Милев. Той каза, че екипът му е работил в средата на много критики, на финансови и съдебни претенции, както и на постоянни проверки. Стана ясно, че Министерството на земеделието и храните ще съди общината по програмата САПАРД за 180 000 лева, което е наследство от минали мандати; от Агенцията за държавна финансова инспекция проверяват дали общината е върнала 700 000 лева за Старческия дом за установени завишени и несвършени работи.

В същото време общината има да получава дадени аванси – за видеонаблюдението, за подземните шахти за събиране на смет, за бул. „Х. Димитър” и пробива на ул. „Раковски” и др. „Общината тепърва трябва да изисква тези пари, да доказва правотата си” – завърши кметът Милев.