20 домашни помощници си осигури  община Стралджа
20 домашни помощници си осигури община Стралджа / netinfo

20 домашни помощници си осигури  община Стралджа чрез новия социален  проект „Хората с увреждания в община Стралджа - спокойни и сигурни всеки ден в своя дом", съобщиха оо общинския пресцентър.

Новите домашни  помощници  ще обслужват 40 възрастни  самотно живеещи, хора с увреждания от града и селата на общината в рамките на следващите 12 месеца. Водещата организация по изпълнението  е читалище"Просвета" Стралджа , а общината е партньор,  което доказва добрата  съвместна работа с неправителствените организации.

Проектът е по грантова схема  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ„Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора- дейности Социален асистент и Домашен помощник" фаза 2 на обща стойност 93 920 лв. Председателят на читалищното настоятелството  и зам.кмет  на общината Атанаска Кабакова вчера  подписа договора в МТСП.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма"Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от ЕС чрез Европейски социален фонд. Той  идва като продължение  на предходен подобен проект, който  общината реализира през изминалите 6 месеца на стойност  72 000 лв.  Общата цел е да се поддържа добро качество на живот за хората в неравностойно положение.