Ограничава се достъпът на външни лица в сградата на общинската администрация в Силистра с изключение на ГРАО, Местни данъци и такси и Общинския център за информация и услуги, съобщиха от общината.

Причината е заради увеличаване на броя на заболели от COVID-19.

На онлайн обучение са 4.2 на сто от паралелките в Силистренско

На всички пазари, тържища, базари и изложения
на открито се създава организация за еднопосочно движение, осигуряване на контрол на влизащите лица и допускане на не повече от 1 човек на 8 квадратни метра и осигуряване на физическа дистанция от най-малко 1,5 метра между посетителите; работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Започват проверки на територията на пазарите от служители на отдел "Инспекторат" съвместно с РЗИ и РУ "Полиция".

Очаква се до края на седмицата Силистренска област да навлезе в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID - 19, каза директорът на РЗИ в Силистра д-р Теодора Начева.

През вчерашния ден е регистрирана заболеваемост 496 на 100 000 население и това дава основание да се прогнозира, че през следващите три дни ще надхвърли 500 на 100 000, смята д-р Начева.

Само през тази седмица са регистрирани 216 нови случаи. Все по-често позитивират деца и ученици и по-активна става работата по карантиране на паралелки, каза д-р Начева.

В Силистренско има повишен интерес към ваксинацията. Само вчера в областта са поставени 422 дози ваксина. Осигурени са достатъчно ваксини. В събота и неделя имунизационният кабинет на РЗИ ще работи.
БТА