/ ThinkStock/Getty Images
Прокуратурата започва проверка след агресията срещу лекар в болницата в Силистра, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Инцидентът е станал в полунощ на 16 юни между баща на 10-годишен пациент и дежурен лекар от Спешния център на МБАЛ-Силистра. Детето било доведено в центъра от своя баща заради оплаквания за болка в очите.

Медици от Спешното отделение в Силистра заплашват да напуснат заради агресия (ВИДЕО)

Наложило се да изчакат 4 минути, преди детето да бъде прегледано от дежурния лекар, тъй като по това време трябвало да се извърши задължителната дезинфекция в болничното заведение заради COVID-19.

На другия ден в болницата пристигнал и дядото на детето, който започнал да обижда лекаря. По случая е бил сезиран Българският лекарски съюз. Жалба за обидното отношение към  лекаря от болничното заведение е подало и ръководството на болницата.

Материалите са приобщени към спешната проверка на Районната прокуратура в Силистра. След завършването й прокуратурата ще прецени фактите и обстоятелствата по инцидента в болничното заведение и дали са осъществени съставите на престъпленията за хулиганство и за обида на длъжностно лице, се казва в съобщението.