Задържаха мъж с 11 присъди, обявен за национално издирване
Задържаха мъж с 11 присъди, обявен за национално издирване / Диляна Стойчева

През почивните дни полицията в Търговище издири три лица, обявени за общодържавно издирване и едно лице – обявено за местно издирване.

Единият задържан е 22-годишният М.И. от гр. София. Той е бил обявен на общодържавно издирване с мярка “Задържане” по повод влязла в сила присъда срещу него. От 2008г. досега М.И. има 11 влезли в сила присъди: 5 – за кражби, една – за грабеж, 4 – по чл. 343 от НК, и една – за нанасяне на телесна повреда. По 5 от тези присъди са му наложени накзания “Лишаване от свобода”, като е отложено изтърпяването им, а по останалите 6 присъди мъжът има наложено наказание “пробация”.

В следствения арест вече е и 22-годишният Д.К. от гр. Търговище, обявен на общодържавно издирване във връзка с наложена му мярка “Задържане под стража” по образувано наказателно дело от общ характер за извършена от него кражба. Там е задържан и 39-годишният В.Е. от с. Кръшно, община Търговище, обявен на местно издирване във връзка с изменение на мярка от “Домашен арест” в “Задържане под стража” също за извършена от него кражба.

 Установен е също обявеният на общодържавно издирване А.А., на 22 год., от гр. Шумен, обвиняем за извършено престъпление по чл. 343в, ал.2 от НК по досъдебно производство на РУ “Полиция”-Шумен, обявен на издирване за установяване на адрес. Връчена му е призовка.

Между престъпленията, извършени от четиримата, няма връзка.