Младежите бяха разпитани пред съдия
Младежите бяха разпитани пред съдия / dariknews.bg
Двама младежи бяха задържани като извършители на обира на денонощния магазин на пл. "Гривица" в Шумен. Те бяха докарани в Полицейското управление в Шумен, а след това разпитани пред съдия. Признали за въоръжения грабеж, както и за друг - неуспешен опит в същия магазин. 

Обирджиите от Гривица имали и неуспешен опит в същия магазин

Младежите бяха разпитани пред съдия
dariknews.bg

Всички снимки от обира ТУК
 

Инцидентът стана в нощта на парламентраните избори. Малко след 2 часа в денонощния магазин влезли двама мъже. Първият бил с качулка и разглеждал стоката. Взел нещо и го платил. 

Ако разполагате с информация за самоличността и местонахождението му подайте сигнал на телефони 054 800-588, 054 877-221 или на телефон 112.
ОД на МВР - Шумен

С пистолет и маска ограбиха денонощен магазин на Гривица (СНИМКИ/ВИДЕО)

В този момент влязъл втори - маскиран, и заплашил продавачката с пистолет. В този момент първият "клиент" минал зад гишето, за да вземе съдържанието на касата. След това си тръгнали, а продавачката натиснала паник бутона и повикала полиция. 

Маскиран
netinfo


Освен оборотните пари, изчезнало и портмонето на продавачката, в което имало 150 лева, лична и дебитна карта. Полицията издирваше извършителите, а техни снимки и видео от обира бяха разпространени в медиите.

Разпознавате ли един от мъжете, обрали денонощния магазин? (СНИМКИ)

На брифинг в полицията бе обявено, че миналата година момчетата опитали да оберат същия магазин, но неуспешно. Тогава имали и трети помагач, който сега е установен и задържан. И на тримата са повдигнати обвинения, но са озвободени с "подписка" заради чистото им съдебно минало.

Те признали и за няколко кражби от хранителни магазини във Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.