Връчиха наградите в конкурса Подай ръка, приятелю
Връчиха наградите в конкурса Подай ръка, приятелю / netinfo
Наградите от конкурса за есе на тема “Подай ръка, приятелю” бяха връчени днес. В конкурса участваха 5 деца - абитуриенти от Шумен. Първо място не бе присъдено, с второто място бяха отличени Лили Петрова от СОУ „Сава Доброплодни” и Николета Николова от СОУ „Йоан Екзарх Български”, а на трето се класира Гергана Димитрова, също от СОУ „Йоан Екзарх Български”. Класиралите се на вторo място получиха парична награда от по 200 лв., а наградата за детето, спечелило трето място е 100 лв. Връчени бяха и поощрителни награди.

Конкурсът бе организиран от сдружение „Подай ръка, Шумен”. „Ще превърнем нашия конкурс в традиция и се надявам искрено, че нашите абитуриенти ще бъдат по-активни" - каза Олга Костова, председател на сдружението. На участниците в конкурса тя пожела успех на кандидатстудентските изпити и щастлив студентски живот.

Председател на журито бе доц. д-р Красимир Кунчев от Катедрата по история и теория на литературата към Факултета по хуманитарни науки на ШУ. „Много се радвам, че млади хора като вас пишат, защото в последно време малко са пишещите, а още по-малко четящите” - заяви той.