Проверката започна в 9 часа
Проверката започна в 9 часа / dariknews.bg
Служители на ВиК-Шумен започнаха проверки за водомери и неплатени сметки за вода в една от ромските махали в Шумен - Бялата пръст.

В 9:30 ч. бе спряна една чешма, която няма водомер. Тъй като достъпът до нея е свободен, често я ползват всички, за да си наливат вода оттам.

ВСИЧКИ снимки от проверките ТУК

В съседен имот се оказа,че е натрупана сметка от 300 лв за вода. Сумата се е натрупала за 2 години Ние плащаме всеки месец, пък твърди собственикът.

За да не им спрат водата, собствениците обещаха,че ще платят поне 1/3 от сумата, тъй като не разполагат с всички пари.

 

Проверките започнаха в 9 часа
dariknews.bg


Жителите на квартала често захранват имотите си един от друг. Затова и някои къщи въобще нямат водомери.
Соня Илиева и семейството на деверът й са на общ водомер. Водата ползват 10 души в 2 домакинства. Малко сме закъснели, но ще си я платим, казва тя. Няма проблем да я плащаме, но сега 2-3 месеца закъсняхме. Не седим много тука, обяснява Соня и допълва, че работят в Гърция сезонно. 
 

Проверките започнаха в 9 часа
dariknews.bg


Готови сме да сложим водомери и искаме да плащаме, но ВиК не искат да дойдат и да ги сложат, казва Юлиян Симеонов. Той посочи, че всички са си прекарали сами вода, защото никой не идва да им прекара тръби легално.

Кв. "Бялата пръст" с желание да се поставят водомери

Други се оплакаха, че инкасаторите не проверяват показанията на водомерите, а надписват кубици на член от семейството. Така, ако сме 5 човека ни пишат по 3 по 5 кубика на всеки, казва Илия Ангелов. Той се жалва, че миналата година заминал за Германия, а през зимата водомерът му се спукал. Сега имам да давам 900 лв. за вода, какво съм виновен. Пуснах молба, че няма да ме има, какво да направя, че така е станало, ядосва се мъжът.
 

Проверки за неплатени сметки за вода в ромската махала в Шумен
netinfo


Всеки петък в клуб в квартала идват от ВиК и там ходим да плащаме, обясняват хората от квартала.

След днешната проверка в кв. "Бялата пръст" са прекъснати 2 имота - в единия е имало теч, а в другия не е имало присъствие, но е прекъснат за неплатени сметки, обобщи Марков.

В трети имот не е имало възможност да се извърши спиране. Там има прикачени и други имоти и няма как да спрем водата на всички заради неплатени сметки на един, каза той.

Събрани са 500 лв., което се равнява на около 200 куб. метра вода. 20-тина семейства са поели ангажимент до четвъртък да си платят сметките, така че в петък ревизираме нещата, правим анализ и продължаваме, заяви управителят на водното дружество.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.