ВиК спря водата на ромски къщи в кв. Бялата пръст
ВиК спря водата на ромски къщи в кв. Бялата пръст / netinfo

ВиК-Шумен с акция срещу некоректни платци. Служители на дружеството, придружавани от полиция тази сутрин спряха водата на осем къщи от ромската махала „Бялата пръст". До крайната мярка се е стигнало, след като в района са отчетени 99% от подаваната вода. Тя е на стойност около 200 000 лв., а постъпилите плащания са за около 2 000 лв.

Спирането на водата е вследствие на множество жалби на граждани и инициативен комитет от кв. „Еверест". През годините са издадени множество предписания за монтиране на водомери в тези къщи, но това не се е случило. „Това е политика на предприятието, която ще продължи от тук на татък, всички наши ползватели, които искат да ползват услугата трябва да си монтират водомери и да станат абонати на ВиК, искаме всички наши абонати да са равнопоставени", подчерта Атанас Димитров - началник на Експлоатационен район - Шумен към водоснабдителното дружество.

ВиК спря водата на ромски къщи в кв. "Бялата пръст"
netinfo

Повечето роми от квартала признаха, че не са плащали консумираната от тях вода от доста време и че нямат водомери. Те не се възпротивиха срещу спирането на водата, но обясниха, че трудно ще намерят средства, за да изпълнят условията, за да станат коректни абонати.