В Търговище местните ресторантьори ще ползват местна продукция
В Търговище местните ресторантьори ще ползват местна продукция / Борислав Курдов
В Търговище местните ресторантьори ще ползват местна продукция
66175
В Търговище местните ресторантьори ще ползват местна продукция
  • В Търговище местните ресторантьори ще ползват местна продукция

Нова инициатива подема депутатът от Търговище Явор Куюмджиев. Заедно с местния ресторантьор Тодор Янякиев, специалистът в земеделието Донко Донков и други, той провежда срещи с местни бизнесмени и производители на селскостопанска продукция, за да се осъществи така нареченият принцип „Прекият път”. Това е начин местните ресторантьори и хотелиери да закупуват и ползват местна продукция, което вече е практика в страни от Западна Европа, каза депутатът.

Вече е осъществен и първият договор – с производител на картофи от близкото до Търговище село Осен.

За 18 октомври е предвидено да бъде организирано и изложение-среща между производителите от региона с евентуални потребители на тяхната продукция, каза народният представител. Най-вероятно е тази среща да се осъществи в Шумен и в нея ще участват бизнесмени и производители от областите Търговище, Шумен и Варна.

На редовната си среща с представителите на медиите, Явор Кюмджиев днес отчете дейността на Народното събрание до момента, като подчерта, че вече са изпълнени някои от предизборните обещания. А именно – по високите суми за майките, спиране нарастването на възрастта за пенсиониране, увеличените суми за първокласниците и други.