В Омуртаг мъж бутна детето на жена си по стълбите на къщата в която живеят
В Омуртаг мъж бутна детето на жена си по стълбите на къщата в която живеят / Борислав Курдов, архив
В Омуртаг мъж бутна детето на жена си по стълбите на къщата в която живеят
74688
В Омуртаг мъж бутна детето на жена си по стълбите на къщата в която живеят
  • В Омуртаг мъж бутна детето на жена си по стълбите на къщата в която живеят

Сигнал за това, че мъж е бутнал дете по стълбите на дома, в който живеят, е бил получен в полицията в Омуртаг в събота малко след 21.30 часа. Обаждането е било анонимно. На мястото на инцидента - къща в ромския квартал на града, органите на реда установили че 33-годишен мъж е бутнал 4-годишния син на жената, с която живее на съпружески начала.

Медицински екип на място установява, че на момченцето е причинена телесна повреда. Детето е настанено със съмнения за черепно-мозъчна травма в болницата в Търговище. При първоначалния преглед не са били установени сериозни травми, но последвалите изследвания показали хематом на мозъка, разказа директорът на здравното заведение д-р Иван Светулков. След консултация с невролог, пострадалото момче е било транспортирано до болницата Света Марина" във Варна

Според полицаи, пожелали анонимност, мъжът който бутнал детето е бил в нетрезво състояние. Той е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Майката на детето все още не е разпитана, тъй като придружава сина си във варненската болница.

По случая е образувано досъдебно производство.
Днес следобед от болницата във Варна съобщиха, че след проведените медицински интервенции, детето се чусвства добре, но ще остане още няколко дни там за наблюдение.