Уволниха директора на Областно пътно управление - Шумен
Уволниха директора на Областно пътно управление - Шумен / netinfo

Директорът на Областно пътно управление - Шумен иж. Димитър Ковачев е бил освободен от длъжност.

На пресконференция днес инж. Ковачев заяви, че вчера сутринта е бил извикан от изпълнителния директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Милош Поцков. Предложени ми бяха два варианта -  каза още Ковачев - или сам да си пусна молбата за напускане или да бъда дисциплинарно уволнен. "Предпочетох да подпиша заповедта за дисциплинарно уволнение, защото достатъчно уважавам директорът на Фонда" - каза Ковачев. По думите му,  г-н Поцков му е обяснил, че по ред причини, независещи от него, трябва да си подпише заповедта за дисциплинарно уволнение.

В нея пише, че не съм си изпълнявал задълженията по текущи ремонти и по зимно поддържане, което смятам, че няма нищо общо с действителността - каза още инж. Ковачев. Сигурно не съм подходящ за някои хора и не влизам в схемите-допълни той.

Инж. Димитър Ковачев заяви, че ще обжалва заповедта и съда ще реши дали си е изпълнявал добре работата. По думите на Ковачев, на неговото място вече е назначен Николай Николов - бившият заместник- областен управител на Шумен.

Димитър Ковачев работи в Областно пътно управление от 2003 година, през 2004 година е временно изпълняващ длъжноста директор, а от август 2005 година е назначен за директор на Областно пътно управление-Шумен.

Подробностите чуйте от интервюто с инж. Димитър Ковачев.