Условна присъда за шуменец, бягал от полицията с наркотици

/ Снимка: Дарик, архив
33-годишен шуменец получи присъда от 2 години лишаване от свобода и глоба в размер на 2000 лева за притежание на маркотици. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от четири години. 

При извършена на 21август 2016 г. полицейска проверка край паркинг на хотел във варненската местност Ален мак за държане на забранени вещества, на 33-годишния мъж било разпоредено  да постави открити у него пакетчета с тревна маса и прахообразно вещество върху капака на автомобила, с който пътува.

След споразумение: Кимо влиза в затвора заради наркотици


Подсъдимият не изпълнил разпореждането, грабнал пакетчетата и побягнал, като минути след това бил застигнат и хванат в  крайпътните храсти, където били открити и съмнителните полиетиленови пликчета. Подсъдимият бил задържан и отведен с белезници. 

Направената физикохимична експертизата доказва държането на повече от един наркотик - наличие на марихуана в един от пакетите, а в другия на 7 самозалепващи пликчета с метамфетамин на прах. Откритите у подсъдимия високорискови наркотични вещества са в относително голямо количество, на общата стойност за над 650 лева. 
 

Арестуваха 28-годишен заради наркотици


33-годишният подсъдим е неосъждан. Той призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието си, което Варненският районен съд одобри. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари