/ Снимка: Дарик, архив
Условна присъда бе присъдена на 42-годишен мъж от Търговище, за това че е опитал да подкупи полицай. За това информираха от Апелативната прокуратура във Варна.

На 6 януари тази година, около 3:00 часа след полунощ, полицейски патрул забелязал, че мъж. се движи с неуверена походка, след като излязъл от дискотека в Търговище. Мъжът се качил в автомобила си и потеглил. Минути по-късно бил спрян от патрула и проверката с дрегер показала, че алкохолът в кръвта на водача е 1,69 промила.

Докато полицейският служител пишел акта, той подпъхнал 50-левова банкнота в дневника на служителя. По случая е било образувано досъдебно производство.

Условна присъда и 125 хил. лв. кръвнина за шофьор, причинил смъртта на пешеходка

При условията на съкратено досъдебно производство Окръжният съд наложи наказание на провинилия се водач от 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3-годишен изпитателен срок. Мъжът е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 18 месец, както и да плати глоба в размер на 500 лева.

Подсъдимият, който е с двойно гражданство – българско и турско, се признал за виновен. В негова тежест остават и направените съдебни разноски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари