Учители от Шумен призовават вместо да купуват цветя на 15 септември родители и ученици да дарят средства за бедстващите
Учители от Шумен призовават вместо да купуват цветя на 15 септември родители и ученици да дарят средства за бедстващите / netinfo

Учителите от шуменското СОУ „Сава Доброплодни" с нетрадиционен призив с благотворителна цел, малко преди началото на новата учебна година.

Идеята на преподавателите е да бъдат подпомогнати бедстващите семейства в страната, като за целта родителите на учениците да не купуват цветя за учителите за първия учебен дена, а да дарят предвидените за това средства.

„Наближава 15 септември - началото на новата учебна година, ден, в който ще се срещнем с много обич и надежда. По традиция в празничното утро ние, учителите, получаваме много цветя - израз на Вашето признание за труда ни. В момента Родината ни преживява тежки дни, много деца са без дом и трудно ще започнат учебната година. Уважаеми родители, приканваме ви, ако някои от вас са предвидили средства за цветя, да ги внесат в специална касичка в училище на 15 септември. Така ще проявим съпричастност към бедстващите деца и техните семейства" се казва в призива на учителите от СОУ „Сава Доброплодни" - Шумен.

Събраните средствата ще се преведат в помощ на бедстващите райони с помощта на БЧК.
Шуменските учители призовават колегите си от цялата страна да подкрепят инициатива.