/ Община Шумен

Със спортен празник, в който ще се включат всички млади състезатели, Ученическата спортна школа „Хан Крум“ ще отбележи 50 години от създаването си. Спектакълът е на 21 юни, петък, от 16.00 часа в зала „Арена Шумен“.

Ансамбъл "Шумен" отбелязва 40 години на сцена

Входът е свободен. Това съобщи днес пред представителите на медиите директорът на УСШ Валентин Савчев. „50 години не са малко, но мога да кажа, че не ни стигат. Продължаваме да се развиваме, имаме още какво да покажем в областта на масовия спорт и на какво да научим децата“, коментира Савчев.

Той допълни, че УСШ „Хан Крум“ в Шумен е сред водещите спортни школи в страната. Към момента в нея тренират 1211 деца на възраст от детската градина до 12 клас и под ръководството на 14 треньори в девет вида спорт. УСШ е учебното заведение, което подготвя децата за спортните клубове, и това също е много важно да се отбележи, добави още директорът на школата.

По време на празника младите състезатели ще представят в рамките на десет минути всеки един от деветте спорта, които се практикуват в школата. След това започва и поздравителният концерт с участието на ученици от СУ „Сава Доброплодни“.

Валентин Савчев използва възможността и да благодари на общинските ръководства през годините за това, че са помогнали школата да бъде запазена. „Много общини преди години закриха ученическите си спортни школи и сега се чудят как да ги възстановят, за да могат децата и учащите да спортуват.

Ние успяхме да я съхраним благодарение на подкрепата от страна на общината,“ каза още директорът на УСШ и покани бивши и настоящи възпитаници на школата на празника в петък, 21 юни, в зала „Арена Шумен“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари